Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Zintegrowane ogrzewanie
kurkuma
post 31.03.2011, 10:03

Pierwsze kroki
*

Grupa: Użytkownicy

zastanawialiście się nad zintegrowanym ogrzewaniem ??????
a może ktoś z was ma takie bo szukam osób które mi powiedzą prawde jak to z nim jest czyli jak wychodzi cenowo po zmontowaniu itp wiem że na takich stronach http://www.makroterm.pl/produkty/zintegrowane-ogrzewanie# są kalkulatory ale nie wiem na ile im wierzyć a na ile nie wiec proszę o pomoc forumowiczów !!!!!!!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
katarzynka
post 5.04.2011, 10:20

Forumowicz Pełną Gębą

Podłączam się do pytania, mnie też to intersuje!

+Quote Post
Maro22
post 8.04.2011, 00:41

Forumowicz Pełną Gębą

Zawsze, gdy pytanie dotyczy ceny wszyscy milkną. Jakaś zmowa tongue.gif

+Quote Post
Geotherm.pl
post 7.08.2011, 10:26

Rozkręca się
**

Ważne zwłaszcza w ostatnim czasie stało się obniżenie zużycia energii bez ograniczenia komfortu czy bezpieczeństwa użytkowania urządzenia grzewczego, nasz portfel, ochrona środowiska, nasze zdrowie. Cele te mogą być osiągnięte jedynie dzięki efektywnemu wykorzystaniu zasobów, a zwłaszcza energii środowiska naturalnego, ale wymaga to technologii, którą uzyskuje się przy zasadniczo niskich temperaturach wody grzewczej. System rur kapilarnych w postaci mat odpowiada tym wymaganiom lepiej niż inny system oddawania ciepła. Dodatkowo można z jego pomocą chłodzić nasz dom. Zyskujemy dzięki bardzo dużym powierzchnią wymiany ciepła czy chłodu poprzez maty rur kapilarnych. smile.gif Maty mogą być zamontowane na każdej płaszczyźnie pomieszczenia czyli na podłodze, ścianach, suficie.

--------------------

+Quote Post
santis
post 29.02.2012, 00:30

Rozkręca się
**

ja mam kolektory słoneczne firmy Makroterm zakładałem je dość dawno więc wtedy inaczej kosztowały a teraz ich cena pewnie będzie inna. ale jestem zadowolony z nich bo to inwestycja na długie lata

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)