Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Stereotyp fachowca, Jak wybrać ekipę budowlaną?
katarzynka
post 28.03.2010, 15:38

Forumowicz Pełną Gębą

Grupa: Użytkownicy

W dzisiejszych czasach niestety funkcjonuje coś takiego jak stereotyp fachowca. Mówi się, a raczej powszechne jest stwierdzenie, że budowlańcy piją podczas pracy, właściwie upijają się. Nie wiem co o tym myśleć, dopiero zaczynam swoją przygodę z budowaniem domu i nie miałam zbyt duże styczności z osobami wykonującymi ten zawód. Nie wiem jak wybrać ekipę, czym się kierować, co z tym alkoholem? Podzielcie się swoimi doświadczeniami i opiniami na ten temat..
Go to the top of the page

+Quote Post
Globusek
post 29.03.2010, 17:09

Forumowicz Pełną Gębą

No jakby nie patrzeć nie trudno spotkać taką stereotypową ekipę budowlaną... Ale myślę, że też nie wiąże się to z partactwem. No nie wiem, ciężki temat.

+Quote Post
Mic-a
post 30.03.2010, 22:35

Boss :)

Mój znajomy ma firmę budowlaną, wie, że jego robotnicy popijają w pracy, ale nie przeszkadza mu to, czasem nawet sam kupuje im coś do popicia, bo wiadomo, że zimno itp. Efekty zawsze są świetne, nikt nie mówi o pijaństwie, tylko o paru łyczkach na rozgrzanie smile.gif

+Quote Post
katarzynka
post 1.04.2010, 21:16

Forumowicz Pełną Gębą

Czyli co? Martwić się czy nie?

+Quote Post
Mic-a
post 2.04.2010, 22:12

Raczej nie. I tak powinnaś przede wszystkim patrzeć na referencje, najlepiej od znajomej Ci osoby :]

+Quote Post
Paweł80
post 3.04.2010, 16:44

Forumowicz Pełną Gębą

Hah, nie róbcie z budowlańców jakiś alkoholików! Problem właściwie nie istnieje :]

+Quote Post
E-budujemy
post 11.01.2011, 16:27

Pomocny Forumowicz

Chłopaki z budowy lubią sobie wypić,ale jak sami twierdzą: Wtedy lepiej się robi.. I to stwierdzenie kwituje wszystko,chociaż nie każdy tak postępuje i to typowy stereotyp.

+Quote Post
expertyza
post 7.02.2011, 11:50

Rozkręca się
**

Nie przejmować się pijącymi robotnikami i stereotypem fachowca- pijaka?! ja absolutnie nie płacilabym komuś kto pije w miejscu pracy, co by było gdyby każdy sobie popijał w pracy?! polecam firmy, które odznaczaja sie profesjonalizmem. Ja budowalam z dolnoslaska grupa budowlana i wszystkim ich polecam, bo nikt mi nie pil na placu budowy www.grupadolnoslaska.pl

+Quote Post
Maro22
post 8.02.2011, 21:45

Forumowicz Pełną Gębą

Mój znajomy ma jednego takiego pracownika, który jak nie wypije to mu się ręce trzęsą. Za to jak już popije to robi jak mistrz tongue.gif

+Quote Post
DANBUD
post 18.02.2011, 19:11

Pierwsze kroki
*

Witam.
Jestem właścicielem Firmy Dekarskiej i w głównej mierze stawiam na młodych nie pijących ludzi którzy maja jakieś ambicje w
życiu ale na budowach jest dużo prac wymagających dużo wytrwałości i twardej psychiki dla tzw. pomocników budowlanych
za którą dostają małe wynagrodzenie w stosunku do majstrów i tacy ludzie popijają bo to ich jedyna rozrywka w życiu, i tutaj jest rola szefa by tych ludzi nie widział inwestor. Niestety życie jest brutalne jeżeli w gre wchodzą pieniądze. Inwestor szuka taniej robocizny konkurencja daje coraz niższe ceny a na końcu tego łańcuszka są Ci ludzi " pomocnicy budowlani" dlatego jako właściciel firmy staram się to uświadamiać Inwestorom.
Z poważaniem
Daniel Grabowski
www.firma-danbud.home.pl

+Quote Post
Mic-a
post 19.02.2011, 23:10

Ładnie powiedziane "by inwestor nie widział". Ale taka prawda, nie ma co się oszukiwać.

+Quote Post
roberto75
post 20.02.2011, 20:15

Forumowicz Pełną Gębą

Bez przesady. W miejscu pracy się nie pije i już! Ktoś z Was dałby się pokroić chirurgowi, który jest pod wpływem alkoholu?!

+Quote Post
Mic-a
post 22.02.2011, 21:24

Good point wink.gif Nikt chyba by się nie dał pociąć

+Quote Post
Maro22
post 27.02.2011, 13:59

Forumowicz Pełną Gębą

Ale z drugiej strony... Pracownicy budowlani często pracują w trudnych warunkach. Muszą się rozgrzać itp...

+Quote Post
inwestor
post 2.01.2012, 12:59

Rozkręca się
**

Jeżeli ktoś jest tak niefrasobliwy, że dopuszcza do picia na terenie swojej inwestycji to warto pamiętać, że jeśli nie ma w ręku pisemnej umowy z wykonawcą, to w razie wypadku trzeba będzie udowodnić kto tak na prawdę zatrudnił"fachowca", albo niestety - ponieść wszelkie konsekwencje prawne i finansowe.

--------------------
Caparol - problemy z tynkami okiem inwestora
http://www.caparolsucks.com

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)