Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Serwis rekomendujący solidne firmy, Właśnie go tworzymy - dołączcie się :)
bowik
post 21.09.2008, 02:42

Pomocny Forumowicz

Grupa: Użytkownicy

Przyłączyłem się dzisiaj do projektu kilku osób, które dosyć już miały nierzetelnych firm i słabych wykonawców.

Pomysł jest prosty: powstaje serwis, który będzie sumował opinie pozytywne i negatywne o firmach (pobierając je z forów, czatów, rozmów i z bezpośrednio nadesłanych rozbudowanych opinii - to ostatnie będzie najwartościowsze) i polecał te, o których mówi się bardzo dużo dobrego, a bardzo mało (a najlepiej w ogóle) złego. Pomysł jest niezły, realizacja dopiero raczkuje, ale będzie lepiej. smile.gif Z czasem pojawi się więcej kategorii, podział na rejony Polski, dodatkowe opcje wyszukiwania.

Serwis znajdziecie tutaj:
http://www.wydech.net

I teraz ważne - również Wasze rekomendacje i przestrogi przed firmami mogą się przydać jak najbardziej. Więc wiecie, wskakujcie, piszcie śmiało o wszystkich firmach, które okazały się być nierzetelne, polecajcie te, na których zawsze możecie polegać. Ja już przepisałem mój magiczny notesik do bazy danych, teraz szukam innych opinii. smile.gif

Nocny marek bowikiem zwany idzie teraz sobie - ale zachęcam raz jeszcze do zapoznania się z serwisem i do podzielenia się opiniami o firmach, wykonawcach i produtkach

--------------------
[o][m][e][g][a]-[m][a][n]
Go to the top of the page

+Quote Post
kaspi
post 21.09.2008, 12:33

Pomocny Forumowicz

Bowik, rewelacyjny pomysł! Brakowało mi takiej strony! nawet kiedyś myślałam o podobnym serwisie, ale nic takiego nie znalazłam co by nie pachniało wielkim biznesem. troszkę amatorski jest obecny system (kategorie są za mało szczegółowe), ale mam nadzieję, że to poprawicie. pozdrawiam całą redakcję, dajcie radę! smile.gif

+Quote Post
ciekawski
post 21.09.2008, 15:48

Pomocny Forumowicz

Technicznie jest mocno niedoskonała, ale rozumiem że to dopiero start. Pomijając technikalia to jest to rewelacyjny pomysł, bliski problemom jakie miewam z poszukiwaniem wykonawców. A są to wielkie problemy - ale już dzisiaj mogę napisać kilka rekomendacji i z dwie negatywne opinie, chcecie?

+Quote Post
Justynianka
post 21.09.2008, 16:43

Pomocny Forumowicz

Według mnie nazwa jest nieco myląca, bo możnaby pomyśleć, że to strona o nurkowaniu albo o rurach wydechowych smile.gif
Ale ogólnie podoba mi się - to bardzo dobry pomysł!

+Quote Post
kaspi
post 21.09.2008, 18:55

Pomocny Forumowicz

Justynianka, a może nazwa nawiązuje do głebokiego wydechu ulgi, bo znalazło się solidnych fachowców wink.gif

+Quote Post
bodzio34
post 21.09.2008, 22:53

Pomocny Forumowicz

Bardzo fajne, mam nadzieję że się rozwinie, bo przydałby się taki serwis. Nawet bardzo, bo przecież wszyscy mieliśmy do czynienia z partaczami. Będę obserwować i może pokorzystam

+Quote Post
Rafi
post 25.09.2008, 00:52

Pomocny Forumowicz

Zawsze kiedy widzę coś takiego, a nie ma informacji kto za tym wszystkim stoi, zapala mi się w głowie czerwone światło. Bo jaką mam gwarancję, że to nie jest manipulacja? Że opinii nie będą wysyłać same firmy? Albo że twórca nie jest znajomym jakiejś dużej firmy usługowej?

To niby ma sens, ale jakaś stopka pomogłaby uwiarygodnić.

I przydałoby się info o tych buźkach. Ile jest max, czy jeśli widzę jedną, to znaczy że jest dno, czy że nienajgorzej, skoro załapała się na tę stronę?

+Quote Post
Jan Fachowy
post 28.10.2008, 17:49

Pomocny Forumowicz

Taki serwis już istnieje.

http://www.fachowaekipa.pl

Jest to baza firm z branży remontowo-budowlanej. Posiada szczegółową wyszukiwarkę firm, których profile są jak najbardziej wiarygodne. Adres, telefon, kod pocztowy, www.

Serwis umożliwia zapoznanie się z zakresem usług wykonywanych przez firmy, a także wystawianie komentarzy i ocen zgodnie z prawdą.

Serwis funkcjonuje już od dłuższego czasu, więc jego baza danych jest całkiem spora, co zresztą można samemu sprawdzić. Przykładowo, dla województwa łódzkiego można znaleźć prawie 50 firm różnego kalibru i o różnym zakresie oferowanych usług.

Polecam serwis tym wszystkim, którzy nie chcieliby się nadziać na mało fachowych budowlańców, których w Polsce nie brakuje niestety.

--------------------

+Quote Post
Anna
post 11.12.2008, 21:01

Pierwsze kroki
*

Poczytałam sobie tutaj posty i mogę doradzić dobrego fachowca ktory u mnie i u moich znajomych wykonczył mieszkanie. Ja jestem zadowolona bardzo, mieszkanie bylo surowe, ściany przestawiał, robił cale mieszkanie. Po 3 tygodniach mieszkanie odebralam fajnie zrobione, jezdzil ze mną po material,doradzał co mozna zrobić żeby fajnie wygladało. Tel. 889775527.

+Quote Post
sylaka
post 9.01.2009, 10:37

Pierwsze kroki
*

Witam. Ja mogę polecić usługi pana Krzysztofa. Jeśli istnieje idealny fachowiec, to właśnie on. Po przyjęciu i wyrzuceniu 2 ekip, dopiero pan Krzysztof wykonał porządnie gładź i położył flizy. Efekt końcowy jest zdumiewający. Można liczyć, że ten fachowiec zrealizuje wszystkie pomysły. marzyły mi się takie wymyślne półki regipsowe i on takie właśnie wykonał!!!

Rewelacja, polecam

516 853 221

Dołączam zdjęcie kuchni
Załączona miniatura
Załączony obrazek

+Quote Post
Rafi
post 10.01.2009, 22:18

Pomocny Forumowicz

Jeśli to kryptoreklama, to dosyć kiepska moim zdaniem. "pan Krzysztof", dobre sobie!!! biggrin.gif

+Quote Post
Mic-a
post 12.03.2010, 20:46

Boss :)

Nie ma to jak reklama na forum wink.gif Tym razem "pan Marek" smile.gif

+Quote Post
Lukas K.
post 12.03.2010, 20:59

Forumowicz Pełną Gębą

taa...

+Quote Post
angel
post 9.04.2010, 11:50

Pierwsze kroki
*

Jeśli chodzi o mnie to jak najbardziej mogę polecić Pana Łukasza z Katowic.W moim 3 pokojowym mieszkaniu ,które było w stanie "opłakanym" Pan Łukasz dokonał CUDU!!!!
Ja co prawda miałam wizję ,jak chcę mieć wyremontowane mieszkanie i koleżanka doradziła mi abym zadzwoniła do tegoż Pana(jest to młody człowiek ,więc od teraz piszę Łukasz).Przyszedł,zobaczył,zapytał co chcę zmienić.Odp:najlepiej wszystko.smile.gif
Poprosiłam go o poradę i fakt zmienił moją wcześniejszą wizję ale wie chłop ,co robi i mówi!!!!Oj wie!:)Całe mieszkanie wygląda po prostu cudnie!Nie potrafię tego opisać,ale: płytki położone wzorowo, sufit podwieszony ,na ścianach mam gładź porównywalną do pupy niemowlaka,dodatkowo mam położone tynki ozdobne, w łazience zrobił super zabudowę wnęki (do tej pory bezużytecznej),a i jeszcze przed remontem łazienki zrobił całą instalację wodno gazową. Jeśli chodzi o cenę usług myślałam,że będzie drożej a tu po wycenie wszystkiego JESTEM MILE ZASKOCZONA
Tak więc polecam - Łukasz N. 697-64-22-09 lub 516-169-301

+Quote Post
Kominek
post 9.04.2010, 12:20

Forumowicz Pełną Gębą

No ja właśnie za jakiś czas będę potrzebować kogoś takiego wink.gif

+Quote Post
artur211
post 7.08.2011, 18:13

Pierwsze kroki
*

Polecam ekipe pana roberta 606286792 WWW.REMONTYSTOLICA.PL

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)