Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Rozbiórka
sabat
post 19.03.2010, 14:28

Boss :)

Grupa: Użytkownicy

Witam Wszystkich Prosiłbym o podpowiedz lub skierowanie do miejsca gdzie ktoś to już opisał. Chodzi mi o możliwość rozebrania budynku i przylegających garaży, aby móc w przyszłości zrealizować własny projekt. Czy ktoś wie jakie są procedury po za jak mi sie wydaje załatwieniem pozwolenia w UG i zgloszeniem do Stoen, wodociągów, gazownictwa o przeniesienie liczników. Ewentualnie jakie to mogą byc koszty: rozbiórka z wywiezieniem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Mic-a
post 19.03.2010, 21:49

Wygląda na to, że sporo trzeba będzie pozałatwiać smile.gif Możesz przejrzeć ten link:
http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/zgl...orke-a_1284.htm lub http://e-prawnik.pl/domowy/prawo-budowlane...udowlanych.html

Generalnie procedury są skomplikowane, najlepiej byłoby skorzystać z usług firm specjalizujących się w tym.
W portalu znajdziesz firmy zajmujące się uzyskiwaniem różnych pozwoleń: http://www.bud24.pl/#uslugi-pozostale/przy...iwanie-pozwolen są też takie które wykonują rozbiórki: http://www.bud24.pl/budowlane/zagospodarow...-2/-/wyburzenia.

Jeśli chodzi o koszty, to ciężko powiedzieć. Musisz skontaktować się z paroma firmami, na pewno oferują wyceny.

+Quote Post
sabat
post 22.03.2010, 00:20

oj chyba tak dry.gif
co prawda opisane jest troszke inaczej niz jest wiec chyba nie pozostanie mi nic innego jak tylko przejsc sie do urzedu i ogarniecie tematu
co do firmy jak bedzie zgoda to mysle ze firme sie wybierze, jak ogarne podam jaki byly wstepne propozycje cenowe naszy zlotych raczek

dziekuje za podpowiedź

+Quote Post
Globusek
post 29.03.2010, 17:13

Forumowicz Pełną Gębą

No no, napisz jak już to ogarniesz, zawsze komuś mogą się przydać takie infromacje wink.gif

+Quote Post
Mic-a
post 5.04.2010, 19:21

Coś niecoś wiadomo?

+Quote Post
mazurr
post 19.01.2012, 16:17

Rozkręca się
**

Właśnie, ponawiam temat. Czy ktoś ma doświadczenie w załatwianiu sprawy na wąłsną rękę albo ze współpracą z firmą zajmująca się rozbiórkami???

+Quote Post
kamilg
post 20.01.2012, 10:02

Rozkręca się
**

Mazurr, a jak wielki jest budynek do rozbiórki? Jeżeli to większy gabaryt, to polecam firmę wyburzeniową. Są takie, które załatwią wszystko za Ciebie - pozwolenia i na koniec wywóz gruzu wraz z jego utylizacją.
Rok temu rozbierałem halę poprzemysłową, konstrukcję żelbetową o kubaturze ok 10 000 m3 z SFW Warwas. To już większy klopot więc nie chciałem tego robić na własną rękę. Panowie sprawnie wszystko załatwili. Jeżeli interesuje Cię wynajęcie profesjonalnej firmy wyburzeniowej, to proponuję wysłanie zapytań ofertowych do kilku form z Twojej okolicy i porównanie cen. Zrób również rozeznanie wśród opinii, to tez jest ważne.

+Quote Post
pawel_543
post 4.03.2012, 17:48

Rozkręca się
**

Może przyda się adres serwisu ktozbuduje.pl
Można tam zamieszczać zlecenia na wykonanie usługi w tym np.: rozbiórki budynku.
Znalazłem tam już wielu fachowców, dlatego o tym wspominam.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)