Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Remonty czas zacząć :), jakies plany?
Jan Fachowy
post 17.02.2009, 16:58

Pomocny Forumowicz

Grupa: Użytkownicy

Powoli, bardzo powoli zbliża się wiosna. Planujecie jakies remonty? smile.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Rafi
post 18.02.2009, 00:05

Pomocny Forumowicz

No właśnie nie. Włączył się leń i mi się po prostu nie chce w tym roku wink.gif

+Quote Post
Jan Fachowy
post 23.02.2009, 16:26

Pomocny Forumowicz

Hehehe. A na serio? :-)

--------------------

+Quote Post
Mati
post 28.02.2009, 01:28

Pomocny Forumowicz

Grupa: Załoga Bud24.pl

My remontujemy i rozbudowujemy portal wink.gif

Janie, jeśli chcesz żeby inni się pochwalili, powinieneś sam dać przykład pisząc o swoich planach smile.gif

--------------------
:)

+Quote Post
Jan Fachowy
post 9.03.2009, 16:09

Pomocny Forumowicz

Ja mam dużo pracy:) Planuje malowanie (w sumie już zaczęte). Oprócz tego panele podłogowe (znalazłem piękne:)) Zachęcam do robienia remontów, nie ma to jak satysfakcja z dobrze wykonanej pracy:)

--------------------

+Quote Post
kamek76
post 9.11.2009, 23:35

Rozkręca się
**

Witam.
U mnie, mimo że zima, planuję małą przebudowę łazienki. Łazienka obecnie jest duża, po przedzieleniu ma powstać takie małe pomieszczenie na różne graty. Płyty GK się chyba nie nadają ze względu na wilgoć. myślałem o takim czymś: ścianka działowa.
To chyba może być.
Co myślicie?

+Quote Post
jello
post 3.03.2010, 11:18

Pierwsze kroki
*

a ja sie juz rok paprze z remontem. cos mam pecha z ekipami. szybciej by bylo samemu ale czasu i umiejetnosci brak.

w kwestii dzielenia lazienki to jesli nie masz innego miejsca na schowek to moze i dobry pomysl ale generalnie to szkoda metry marnowac. zielony karton-gips mozna bejca potraktowac - dodatkowe zabezpieczenie bedzie.

--------------------

+Quote Post
Lukas K.
post 3.03.2010, 20:32

Forumowicz Pełną Gębą

Ja z kolei chcę wyremontować córce bardzo problemową łazienkę. Generalnie mieszkanko jest małe, 20 m2, choć układ tej kawalerki jest jak najbardziej dobry, to jednak problem jest z łazienką. Jest maleńka, mieści się w niej tylko toaleta (kompakt) i kabina prysznicowa, murowana, o nieregularnym kształcie (w jednym rogu jest załamanie, jakby zamurowana rura). Zastanawiam się nad kosztami takiego remontu, ile wyniosłaby robocizna, jakie dobrać materiały. Ważna jest też izolacja pod kabiną, podejrzewam, że poprzedni właściciel mieszkania nie uwzględnił takowej. Co myślicie? Ile kosztowałby taki remont, właściwie generalny, zostawiłbym tylko umywalkę, bo nowa.

+Quote Post
expertyza
post 27.05.2011, 10:50

Rozkręca się
**

A gdzie ta kawalerka? Ja polecam na wszystkie remonty Dolnośląską Grupę Budowlaną- nie ma siły, żeby czegoś nie wymyślili. Warto warto i jeszcze raz warto. Ta współpraca oszczędzi wielu nerwów i dodatkowych kosztów.

+Quote Post
Koorf
post 15.10.2011, 10:28

Rozkręca się
**

Witam, ja zabieram się do remodelingu w kuchni i salonie, ale jeszcze nie wiem czy zdecydować sie na ściankę działową czy inaczej podzielić wnętrza. Jakieś pomysły?

--------------------

+Quote Post
marcin7
post 27.10.2011, 09:19

Pierwsze kroki
*

Na tej stronie znajdziesz wiele ciekawych i nowoczesnych rozwiązań dla Twojego domu : www.smart-hdl.com.pl Polecam!

+Quote Post
mariola153
post 8.01.2012, 22:58

Pierwsze kroki
*

szukam dobrej ekipy remontowej z Warszawy zna ktoś jakąś? Byłabym wdzięczna za polecenie kogośsmile.gif

+Quote Post
Sebek
post 5.02.2012, 19:33

Pierwsze kroki
*

Ja planuję wymienić instalację elektryczną i jeszcze zanim wejdzie ekipa remontowa muszę kupić materiały. Znalazłem wydaje się dobry sklep internetowy CSEIE i zapewne tam się zaopatrzę wink.gif

+Quote Post
Ciekawostka
post 12.04.2012, 13:35

Pomocny Forumowicz

CYTAT(Koorf @ 15.10.2011, 10:28) *
Witam, ja zabieram się do remodelingu w kuchni i salonie, ale jeszcze nie wiem czy zdecydować sie na ściankę działową czy inaczej podzielić wnętrza. Jakieś pomysły?

Może podziel tak żeby w efekcie wyszły ci trzy pomieszczenia, kuchnia jadalnia i salon. Zależy tez taka to powierzchnia. Ale o wiele fajnie jest jest mieć kuchnie oddzielona od miejsca gdzie spożywa się posiłki, a kuchnie od jadalnia można oddzielić drzwiami przesuwanymi, podobno są bardzo modne, sama się interesuję ostatnio takim rozwiązaniem. A salon niech będzie oddzielnie, to takie miejsce gdzie zapachy czy bałagan z kuchni nie powinny przeszkadzać.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)