Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Ocieplenie domu
hubcio88
post 30.09.2011, 19:12

Pierwsze kroki
*

Grupa: Użytkownicy

Zastanawiam się nad ociepleniem domu jakiej firmy wełnę mineralną polecacie?? Jaka jest najlepsza w porównaniu koszt/cena
Go to the top of the page

+Quote Post
tertio
post 12.10.2011, 17:12

Pomocny Forumowicz

Wełna jest spoko, ale lepiej zainwestować w piece na ekogroszek, które są super wydajne zimą. Mam 3 rok i jestem zachwycony!

--------------------

+Quote Post
romanos
post 20.10.2011, 01:58

Pomocny Forumowicz

Ja ocieplałem dom najzwyklejszym styropianem i już pierwszej zimy czułem duże efekty!No, ale to było już jakiś czas temu, wiem, że teraz wełna robi się coraz popularniejsza. Ale jeszcze gdybyś się zastanawiał też nad systemem ogrzewania domu "od środka", to polecam turbokominek z Makrotermu - świetnie się sprawdza w ogrzewaniu domu i wody użytkowej. Dodatkowo wygląda bardzo dekoracyjnie, wszyscy znajomi zazdroszcząwink.gif

+Quote Post
christianho
post 20.10.2011, 13:43

Pierwsze kroki
*

zgadzam się z kolegą, że po ociepleniu domu styropianem od razu widać i czuć efekty! ja ocieplałem styropianem od Termo Organiki i zdecydowanie polecam, łatwy w montażu, materiał wysokiej jakości z rekomendacjami instytutów budowlanych

+Quote Post
Sobryk
post 23.10.2011, 21:34

Pomocny Forumowicz

Ja ostatnio zamontowałem mały podgrzewacz i chciałbym też zainstalować kotły co, czy płyty styropianowe wyjdą dobrze w takim połączeniu?

--------------------

+Quote Post
janekk
post 28.11.2011, 16:56

Rozkręca się
**

ja docieplałem się knaufem i spokojnie mogę Ci polecić wełnę tego producenta, co konkretnie chcesz docieplić?

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)