Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Gruz--drobne problemy z "sąsiadką", Czyli jak mała kupka może zdenerwować "miłych" sąsiadów
xyzz
post 26.06.2010, 12:44

Pierwsze kroki
*

Grupa: Użytkownicy

hej
dziś sprzątałem po remoncie u mnie w domu uzbierała się kupka gruz dosłownie taki mały czarny kubełek był tam gruz, troche trocin i jakieś papierki od grzejników takie na osłonce

było tego tak
2 większe wiaderka po farbie
2mniejsze
= taki czarny pojemniczek budowlany

i jest w mojej okolicy takie miejsce gdzie ludzie po pracach ogrodzeniowych różnych np skoszona trawa gałezie, ziemia po wykopanej studni itd wyrzucają to jest to przy drodze tak 10m jest to teren drogówki "jak budowali droge zostawili taki kawałek ziemi" od tego miejsca w obrebie kilkunastu metrów nie ma domów! jest to teren zarośnięty cały rok trawą nikt tam nic nie robi takie umowne składowisko różnych rzeczy i nigdy nikt do mnei się nie przyczepił że coś tam wywożę ani na moich sąsiadów
i od dawien dawna każdy tam wyrzuca różne rzeczy i dziś podjechałem tam z taczkami i wyrzucałem ten gruz i akurat szła jakże uprzejma sąsiadka i zaczęła rozmowę
-"a przepraszam bardzo dlaczego wyrzucacie tutaj ten gruz"
-ja" hmm a komu to przeszkadza ?"
"zaczęła tam opowiadać głupoty ze to swiadczy o naszym osiedlu (tak w obrebie nie ma domów... wielkei osiedle ale mniejsza o to) i jak idzie na spacer to jej to przeszkadza ... itd akurat mnie musiała złapać na takim wielkim czynie
powiedziała, że w poniedziałek zawita do mnie straż miejska ja się pożegnałem z "miłą" sąsiadką ja do domu a ona na spacer z jakimś bachorem

i tera moje pytanie
-"co mi może grozic jaka kara za taki czyn wywiezienia małek kupki gruzu .. pieniężna a jak tak to mniej więcej ile bo szczerze jestem spłukany po remoncie ;/
- czy jest sens w nocy podejść i to posprzątać?

miłym mam sąsiadów, nie?

Pozdrawiam Wszystkich
Go to the top of the page

+Quote Post
Paweł80
post 26.06.2010, 16:14

Forumowicz Pełną Gębą

Grozi Ci kara grzywny, jeżeli sąsiadka na Ciebie doniesie, to będziesz musiał zapłacić mandat albo grzywnę. Może spróbuj to posprzątać, żeby nie było o co się przyczepić, przeprosisz panów strażników, powiesz, że nie wiedziałeś, że posprzątałeś i już.

+Quote Post
Mic-a
post 2.07.2010, 18:05

Boss :)

I co, sąsiadka nakapowała?

+Quote Post
Lukas K.
post 3.07.2010, 16:26

Forumowicz Pełną Gębą

Pewnie nie, zwykle takie stare sąsiadki albo straszą dla zasady albo są lekceważone przez policję i straż miejską smile.gif

+Quote Post
Paweł80
post 4.07.2010, 15:30

Forumowicz Pełną Gębą

Cisza :]

+Quote Post
katarzynka
post 13.07.2010, 15:51

Forumowicz Pełną Gębą

O matko, no współczuję Ci bardzo, jak to się zakończyło?

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)