Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

Reply to this topicStart new topic
> Firma budowlana, układanie kostki wykończenia itp.
piotr79rr
post 15.01.2009, 22:55

Rozkręca się
**

Grupa: Użytkownicy

Witam nie wiem czy dobrze trafiłem ale skoro juz tu jestem to mam takie pytanie odnośnie tego ze zamierzam na wiosnę otworzyc firmę budowlaną zajmującą się układaniem kostki brukowej,wykończenia,ogólna budowlanka jak również coś związane z drewnem(tartak stolarnia).Moje pytanie jest odnośnie tego czy to się opłaca zwłaszcza układanie kostki.Dodam ze zbytnio niemam wiedzy o układaniu kostki i co i jakie maszyny są potrzebne to tego.Na rozpoczęcie działalności obecnie planuje złożyc o dofinansowanie z urzedu pracy 14700zł równiez posiadam swoją gotówkę ok 20000zł.Jeśli chodzi o drewno posiadam juz troszke doswiadczenia i jestem w posiadaniu traku taśmowego i i jeszcze kilka maszyn do obróbki drewna,ale najbardziej mi chodzi o ta kostkę czy to sie opłaca i czy na początek potrzebna jest koparka.Na pewno jest potrzebna zagęszczarka,betoniarka,taczka,łopaty,poziomica,jakies łaty,gdy byscie mogli mi podaj jak najwięcej szczegółów: narzedzi jakie potrzebne są ,cen tych usług , ZA odp SERDECZNE DZIEKI
Go to the top of the page

+Quote Post
piotr79rr
post 15.01.2009, 23:08

Rozkręca się
**

(Post przeniesiono z działu Ceny. Proszę nie zaczynać tych samych tematów w dwóch miejscach i zwracać uwagę na ortografię smile.gif - mati)

Chciałbym się dowiedziec czy ukłądanie kostki brukowej jest opłacalne,zamierzam otworzyc firmę i szukam odpowiedniej formy zarobku posiadam ok 40000zł i niewiem czy wchodzic w ten interes czy dac sobie spokój zbytnio nie mam pojęcia o brukarstwie ale gdybym zatrudnił fachowca który się na tym zna czy to by sie opłacało? Nie interesuje mnie na sam poczatek jakas duza firma i jakies full zlecenia.Na poczatek 3-5 pracowników i głównie jakies małe powierzchnie.I odnośnie tych pracowników czy w innych firmach im płacom od m2 czy za godz , wiadomo ze jak za godz to bym musiał stac i pilnowac a za m2 to niewiecej ile sie płaci takim pracownikom?

+Quote Post
Rafi
post 16.01.2009, 16:19

Pomocny Forumowicz

Skoro są firmy, które to robią, to znaczy że im się to opłaca wink.gif

A tak na serio to nikt Ci nie poda gotowego przepisu ani szczegółowych danych. Żadna firma nie będzie pomagać konkurencji, ale to nie znaczy, że nie możesz zdobyć tych informacji - pogłówkuj trochę jak biggrin.gif

+Quote Post
roberto75
post 7.03.2010, 12:07

Forumowicz Pełną Gębą

Piotr, zdecydowałeś się?

+Quote Post
piotr79rr
post 8.03.2010, 17:50

Rozkręca się
**

Tak założyłem w połowie tamtego roku niedługo rok minie !!!

+Quote Post
Baster
post 15.07.2010, 17:16

Rozkręca się
**

CYTAT(piotr79rr @ 8.03.2010, 17:50) *
Tak założyłem w połowie tamtego roku niedługo rok minie !!!

I jak Ci się wiedzie?! Po tym czasie zapewne opanowałeś już w całości technologię kładzenia kostki?! W tej branży to klientów chyba nie jest trudno pozyskać?!

+Quote Post
E-budujemy
post 1.12.2010, 19:02

Pomocny Forumowicz

Bardzo ciekawy temat,jeżeli możesz to napisz coś więcej na temat swojej działalności,dużo masz klientów? Bo chyba najgorszy zastój jest teraz,czyli zimą. Na wiosnę nie powinno byc problemów z pozyskaniem klientów:)

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)