Portal Bud24.pl - zobacz oferty, porady, wiadomości
Strona główna forum Przyjazne forum budowlane Załóż konto »

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Czy opłaca się robić meble na zamówienie?
agga_20
post 16.02.2010, 11:42

Rozkręca się
**

Grupa: Użytkownicy

Witam. Trafiłam na Wasze forum przypadkiem, ale może będziecie mogli coś mi doradzić. Chcę wyremontować sobie mieszkanie w Warszawie. Fachowców od malowania itp. już mam, ale teraz chciałabym wymienić jeszcze wszystkie meble. Znajomi zachęcają mnie, by korzystać z możliwości wykonania mebli na konkretne zamówienie. Czy uważacie, że meble "pod wymiar" opłaca się zamówić? A może znacie kogoś, kto w miarę tanio świadczy takie usługi w okolicach stolicy? Będę wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam, Aga.
Go to the top of the page

+Quote Post
Rafi
post 16.02.2010, 22:33

Pomocny Forumowicz

Finansowo się nie opłaca smile.gif
Czasowo się nie opłaca (można dłuuuugo czekać na wykonanie) smile.gif

Jeśli chodzi o korzyści, to masz:
- projekt dopasowany pod każdym względem do Twoich potrzeb i mieszkania
- ładniejszy, elegancki wygląd

Gdybym miał kasę i czas, nie wahałbym się.

W portalu jest jedna firma z Warszawy:
http://www.bud24.pl/elementy-wykonczeniowe...e-na-zamowienie
(Juan)

+Quote Post
agga_20
post 17.02.2010, 16:52

Rozkręca się
**

W moim przypadku pieniądze nie stanowią problemu. Raczej zastanawia mnie sam fakt powstawania takich mebli itp. Czy będą one równie wysokiej jakości jak produkty renomowanych producentów? Przekonałam się już kilka razy na własnej skórze, że na meblach nie można oszczędzać. Dlatego też jeśli zdecyduję się na ten krok, to chciałabym mieć pewność, że będą to meble, które nie ulegną zniszczeniu po roku czasu.

+Quote Post
Taśka
post 17.02.2010, 23:29

Forumowicz Pełną Gębą

Generalnie jakość mebli na wymiar jest wysoka, choć dużo zależy od konkretnego zakładu. Kiedy już się zdecydujesz na któryś, poszukaj w google opinie o nim - niezadowoleni klienci bardzo często dają upust swoim emocjom na forach.

+Quote Post
agga_20
post 18.02.2010, 09:38

Rozkręca się
**

W sumie to racja. Najlepiej poszukać na necie. Tylko skąd będę mieć pewność, że danej firmie można zaufać? A może moglibyście kogoś mi polecić, kto dla Was coś wykonywał? Szczególnie w kuchni będę raczej musiała mieć meble na wymiar, bo szczerze mówiąc- nie jest zbyt ustawna.

+Quote Post
Taśka
post 18.02.2010, 23:28

Forumowicz Pełną Gębą

Agga, myślę, że gdyby ktoś miał jakieś bezpośrednie doświadczenia z firmą z okol. Warszawy, już by się odezwał. Nikt w Internecie nie da Ci gwarancji, nawet najlepszym firmom zdarzają się wpadki.

Jedyna wskazówka to wspomniane opinie na forach (łatwo poznać te pisane przez właścicieli czy konkurencję), ew. referencje na stronie firmy (choć w porównaniu z zachodem, kiepsko z tym u nas).

+Quote Post
Maciek77
post 20.02.2010, 10:46

Pierwsze kroki
*

To zrozumiałe, że nikt Ci nie da gwarancji i że nawet najlepsi mogą się pomylić. Ale ja osobiście znam kilka firm, które naprawdę godne są polecenia i którym naprawdę warto jest zaufać. Z opiniami na forach różnie bywa- to co piszesz nie musi być prawdą. Ja tam wybrałem firmę poleconą przez kolegę i jestem naprawdę zadowolony. Wykonali mi meble takie jak chciałem- zupełnie za friko zrobili mi ich projekt. Tak więc trzeba wiedzieć, gdzie iść.

+Quote Post
agga_20
post 24.02.2010, 18:57

Rozkręca się
**

A mógłbyś mi podać jakieś namiary na tę firmę? Może jakiś adres www albo chociaż numer telefonu? Byłabym wdzięczna za każdą pomoc. Czas leci, a ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Prowadzę jeszcze dochodzenie wśród znajomych- może coś z tego wyjdzie, bo mam już kilka propozycji do rozważenia.

+Quote Post
Maciek77
post 26.02.2010, 15:50

Pierwsze kroki
*

O ile dobrze pamiętam to ta firma nazywa się Kama. Na pewno działa na terenie Warszawy. Wpisz sobie wyszukiwarkę nazwę i Ci na pewno wyskoczy ich strona (są chyba nawet dwie, jedna o meblach a druga ogólnie o design'ie).

+Quote Post
agga_20
post 1.03.2010, 11:37

Rozkręca się
**

Dzięki wielkie za pomoc. Znalazłam obie strony. Już się z nimi kontaktowałam telefonicznie i po wstępnej rozmowie mogę stwierdzić, że mają profesjonalne podejście do sprawy. Rozmowa była konkretna, umówiłam się z nimi na koniec tygodnia na wizytę w moim mieszkaniu. Pytałam też kilku znajomych, czy czasem nie znają tej firmy. Okazało się, że robili meble na zamówienie u rodziców mojej koleżanki i wszystko było w jak najlepszym porządku.

+Quote Post
Lukas K.
post 16.03.2010, 11:21

Forumowicz Pełną Gębą

Meble na zamówienie są najlepsze, możesz sama pobawić się w projektowanie lub komuś to powierzyć. Masz dowolność w doborze materiału, koloru. Są droższe, ale dużo solidniejsze niż takie z taśmówki i masz tę świadomość, że są niepowtarzalne, że tylko Ty masz taki mebel. Nie ma co się zastanawiać, w portalu są firmy które wykonują takie meble, wystarczy tylko zadzwonić i zapytać o ofertę.

+Quote Post
agga_20
post 7.11.2010, 15:17

Rozkręca się
**

Zdecydowanie polecam wszystkim tę firmę. Jestem już po wszystkich pracach i powiem Wam, że jest lepiej, niż się spodziewałam. Jeśli potrzebujecie mebli pod wymiar, to zdecydujcie się koniecznie na Kama Meble. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc w ich znalezieniu.

+Quote Post
Mic-a
post 8.11.2010, 23:39

Boss :)

No to dobrze, że są sprawdzeni smile.gif

+Quote Post
dana_w
post 21.04.2011, 14:19

Rozkręca się
**

Ja jednak wolę meble na zamówienie jedynie jako zabudowa wnęk, szafy, kuchnia. Ostatnio kupiłam u stolarza, nie w salonie stół i krzesła do jadalni, ale na zamówienie - pod wymiar nie były.

+Quote Post
Lukassa
post 17.05.2011, 10:06

Pierwsze kroki
*

Z Warszawy i okolic proponuję wybrać niewielką firmę na

DOMO-KUCHNIE.PL

Doceniłam u nich wysoki profesjonalizm, doradztwo i projekt też dostałam za darmo.
Pan Rafał jest wysokiej klasy specjalistą w dziedzinie mebli na wymiar.
Chyba głównie współpracuje i zamawia fronty z BRW, co dla mnie było dodatkową gwarancją jakości.
Jednak korzyść cenowa w porównaniu z BRW i oszczędność finansowa była duża.
Jestem szczęśliwa, że udało mi się trafić z polecenia koleżanki na tą firmę.
Aha w Krakowie też mają siedzibę.

+Quote Post
Budek
post 17.05.2011, 15:27

Rozkręca się
**

Czy się opłaca, to źle postawione pytanie?
Czasem bez mebli robionych na zamówienie nie umebluje się mieszkania, bo wszystkie robione są taśmo i trudno jest je zaadoptować.

Ja np. meble w kuchni ma robione na zamówienie, ale w pokojach już nie. Dlaczego? Bo kuchnia ma dziwny układ powierzchni, a pokoje są prostokątne.

Czy meble na zamówienie są droższe od tych gotowych. Raczej nie.
Przeglądałem cennik na Favore.pl
http://www.favore.pl/cat101615_meble.html
i ceny są podobne. No chyba, że kupujemy jakieś fikuśne mebelki z różnymi bajerami, albo wykonane z dziwnych materiałów.
Móz znajomy np. zamówił sobie kiedyś...krzesło ze szkła. Tylko to już meblarstwo artystyczne rzadko spotykane.

--------------------
Lato mogłoby trwać cały rok. :-)

+Quote Post
Kominek
post 18.05.2011, 08:58

Forumowicz Pełną Gębą

Dobrze wiedzieć, dzięki za ten cennik.

Ciekawy punkt widzenia, rzeczywiście w kuchni trzeba kombinować, by wykorzystać dobrze przestrzeń, natomiast w pokojach na ogół już mamy jasną sytuację.

+Quote Post
Perfekko_com
post 8.06.2011, 10:47

Rozkręca się
**

Taki cennik zawsze może się przydać,dzięki za wstawkę. Inna sprawa,że usługi stolarskie to dosyć kosztowny interes,ale czasem nie ma wyjścia i musimy zamówić takie meble zrobione na wymiar bo tylko takie pasują do naszego pokoju.

+Quote Post
Kominek
post 20.06.2011, 09:35

Forumowicz Pełną Gębą

No to chyba w pokojach z poddaszem itp.

+Quote Post
sara
post 29.06.2011, 13:53

Pierwsze kroki
*

Ja tez uważam, że meble na zamówienie to dobre rozwiązanie, są dopasowane idealnie do wnętrza i do naszych potrzeb. Ostatnio sama robiłam i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o firmę to z pełną odpowiedzialnością mogę polecić Galerię Indeco. Bardzo profesjonalnie, solidnie i niedrogo.
Podaję linki dla zainteresowanych:
http://galeriaindeco.pl/infopages.php?id=6
http://galeriaindeco.pl/promocje.php
pozdrawiam

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Problemy z forum? Skontaktuj się z obsługą: forum@bud24.pl
Forum.Bud24.pl - jako część większego portalu, forum budowlane spełnia rolę dostarczania praktycznej wiedzy i wymiany myśli wśród użytkowników. Masz pytania, chcesz wyrzucić z siebie emocje, pochwalić się budową - nie mogłeś trafić lepiej :)